Home Košarka Finiks pobedio u nezapamćenoj reviji promašaja, oba tima pogodila ukupno jednu trojku u drugom poluvremenu!(VIDEO)
Finiks pobedio u nezapamćenoj reviji promašaja, oba tima pogodila ukupno jednu trojku u drugom poluvremenu!(VIDEO)
0

Finiks pobedio u nezapamćenoj reviji promašaja, oba tima pogodila ukupno jednu trojku u drugom poluvremenu!(VIDEO)

0
0

U jednoj od onih utakmica koje predstavljaju gotovo nemoguću statističku anomaliju, Finiks je pobedio Kliperse rezultatom 84:80 u poveo sa 3:1 u seriji. Finiks je pobedio uprkos tome što u drugom poluvremenu nije pogodio ni jednu jedinu trojku, dok je u poslednjoj četvrtini pogodio ukupno četiri šuta iz igre, uz ukupno 36 posto šuta iz igre i 4/20 šuta za tri poena. Ova pobeda bila je moguća zato što su Klipersi u drugom poluvremenu pogodili samo jednu trojku, u poslednjoj četvrtini su pogodili ukupno tri šuta iz igre i utakmicu završili sa neverovatnih 32,5 posto šuta iz igre i 5/31 šuta za tri! Nezapamćena revija promašaja, u utakmici u kojoj je Finiks prosuo ubedljivih 16 poena prednosti, dozvolio da Klipersi u poslednjoj četvrtini priđu na samo poen zaostatka, da bi nakon toga puna tri i po minuta rezultat stajao na rezultatu 71:70, pošto nijedan tim nije mogao da pogodi praktično ništa. A onda se košmarno šutersko veče oba tima nastavilo do samog kraja utakmice u kojoj su Klipersi promašili ukupno 11 slobodnih bacanja, što se na kraju ispostavilo kao jezičak na vagi koji je odlučio pobednika. Deluje ludo, ali večeras je viđeno ukupno 111 promašenih šuteva iz igre, i jedna od posledica ove revije promašaja bila je luda statistika skokova, tako da je na primer Ivica Zubac večeras pored 13 poena, upisao čak 14 skokova, Pol Džordž je uz 23 poena imao čak 16 skokova, dok je u pobedničkom timu najekstremniji primer sjajni Diandre Ejton koji je uz 19 poena upisao čak 22 skoka, dok je Bridžis koji je postigao samo šest poena, večeras imao čak 13 skokova. Utakmica potpuno neverovatne statistike koju će Klipersi verovatno platiti konačnim porazom u ovoj seriji, zato što nisu uspeli da pobede na svom terenu u utakmici u kojoj ni Devin Buker, ni Kris Pol nisu pogodili ni jednu trojku, uz ukupni šut iz igre 14/44, a prosto deluje čudesno da je Finiks sa ovakvim brojevima uopšte uspeo da pobedi. Sa ovakvim brojevima u 99 posto slučajeva, utakmica se gubi sa preko 20 poena razlike, ali večeras je bila jedna od onih utakmica koja spada u statističku anomaliju, u onaj jedan posto koji se dešava jako retko,  da protivnički tim bude još gori, i da ovakvu utakmicu nekako uspe da izgubi. Kako god, u ovoj utakmici šuterskog košmara, neko je morao da izgubi, a nakon ovog poraza i vođstva Finiksa u seriji sa 3:1, put Klipersa do velikog NBA Finala sada postaje gotovo nemoguć, pošto moraju da pobede sve tri utakmice do kraja, od kojih će dve igrati pred krcatim tribinama u Finiksu.

Možda i najbolji zaključak ove u suštini užasne utakmice stao je u ovu kratku rečenicu koju je napisao poznati američki novinar Skip Bejles. Ipak, pravila su neumoljiva, u košarci ne postoji nerešeno… Nažalost.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *