Home Fondacija Isaija

Fondacija Isaija

Podrška roditeljima i deci oboleloj od retkih bolesti

Fondacija Isaija

Pozivamo roditelje dece sa retkim bolestima koji do sada nisu primili Isaijin poklon da svoju decu prijave slanjem mejla na adresu Isaija@danas.tv sa imenom i prezimenom deteta, datumom rođenja, dijagnozom deteta, kućnom adresom i obavezno kontakt telefonom.
Roditelji dece koja su dobila Isaijin poklon i osnovnu donaciju od 10.000 dinara imaju pravo na još jednu, namensku donaciju, uz prijavu na mejl Isaija@danas.tv. Fondacija Isaija daje deci donacije maksimalno dva puta i prijave za treću novčanu donaciju neće biti razmatrane. Informacije o Isaijinom poklonu i ostalim detaljima, možete videti u ovom TV spotu:

 

Ukoliko želite da podržite Fondaciju Isaija novčanim donacijama ovo su uputstva za uplatu:

Broj računa “Fondacije Isaija” za uplate  u dinarima:

160-6000000070658-20

Sa napomenom Donacija za Fondaciju Isaija

Kod Banca Intesa ad Beograd

PayPal nalog za uplate iz inostranstva:

isaija@danas.tv

Sa napomenom Donacija za Fondaciju Isaija.

Danas Conference Center osnovao je ovu fondaciju kao vid podrške roditeljima i deci sa retkim bolestima, a fondacija nosi ime po Isaiji Pantiću, sinu direktora Danas Conference Center, koji je 10.novembra 2019.godine preminuo u 15.godini života od retke vrste neizlečivog tumora mozga, nakon operacije u bolnici Children’s National u Vašingtonu i godinu i dva meseca terapije u kliničkoj studiji američke kompanije Loxo Oncology.

Ova fondacija nije klasična humanitarna organizacija u smislu prikupljanja novca i fondova za lečenje dece u inostranstvu, više je osmišljena kao servis podrške roditeljima i deci da uz pomoć najsavremenijih genetskih laboratorija dobiju tačnu dijagnozu bolesti pre početka lečenja, pošto to postaje ozbiljan problem u Srbiji gde je ozbiljan broj dijagnoza pogrešan zbog manjkavosti histopatološke dijagnostike i praktično cela terapija zasnovana na tome je pogrešna. Drugi element podrške biće saradnja vezano za obezbeđivanje inovativnih lekova, ali i podrške u procesu aplikacije za učešće u kliničkim studijama za nove lekove, posebno ako se kroz dijagnostiku ustanovi da je u pitanju retka bolest za koju nema konvencionalne terapije.

Fondacija Isaija baviće se medijskom promocijom tema vezanih za adekvatno lečenje i finansiranje lečenja retkih bolesti u Srbiji, uz poseban fokus na donošenju zakonske regulative u Srbiji, koja je usmerena ka državnom sistemu podrške pacijentima koji nemaju opcije lečenje konvencionalnim metodama i farmaceutskoj industriji da što brže razvija nove inovativne lekove koji leče do skora neizlečive bolesti…

Fondacija Isaija ne koristi SMS servise za donacije, zbog nemoralno velikih provizija koje naplaćuju mobilni provajderi u Srbiji na praktično sve SMS poruke namenjene lečenju dece u Srbiji.

Sadržaj