Home Arhiva konferencija Investicioni potencijal industrije turizma u Srbiji

Investicioni potencijal industrije turizma u Srbiji

Investicioni potencijal industrije turizma u Srbiji

Datum održavanja:
09. 02. 2011.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja

Video

član Gradskog Veća Beograda

Video

Direktor Departmana za poslediplomske studije i medj.saradnju Univ.Singidunum

Video

direktor DerTour Srbija

Video

v.d. direktor Turističke organizacije Beograda

Video

direktor Duke&Peterson i Travel Magazina

Video

konsultant za tržište putovanja i turizma,SAD

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 9. februara 2011. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka,8. februara 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:30 Panel diskusija:Investicioni potencijal industrije turizma u Srbiji

Goran Petković, državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Željko Ožegović, član Gradskog Veća Beograda; Prof dr Slobodan Unković, Direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum; Vili Mitova, direktor DerTour Srbija;Dejan Veselinov, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda; Zoran Đukanović, direktor Duke&Peterson i Travel Magazina; Dragomir Popov, konsultant za tržište putovanja i turizma, SAD.

Da li je Srbija iskoristila viznu liberalizaciju za unapređenje industrije turizma? Koliko je Srbija otvoreno tržište turističkih usluga na kome je dozvoljena zdrava konkurencija? Kakav kadrovski potencijal Srbija ima u sektoru turizma i koliko on odgovara potrebama modernog tržišta? Da li su veliki svetski turoperatori dobrodošli u Srbiji i kako se njihovim prisustvom može unaprediti globalno pozicioniranje Srbije kao turističke destinacije?Koliko je postojeća zakonska regulativa adekvatna osnova za investicije i razvoj u industriji turizma u Srbiji?Koji segmenti industrije turizma u Srbiji su najprivlačniji za nove grinfild investicije, i zašto su desetine započetih i planiranih grinfild investicija u hotelijerstvu daleko od završetka?

12:30-13:00 Media briefing


TV izveštaji

10. 02. 2011. TV AVALA, TV Avala: Izveštaj sa konferencije:

10. 02. 2011. TV Pink, TV Pink:Izveštaj sa konferencije:

10. 02. 2011. HAPPY TV, Happy TV: Izveštaj sa konferencije:

Internet

Štampani mediji