Home Košarka NBA All Star veče obeležio centar koji je postavio rekord u šutiranju trojki, takmičenje u zakucavanju preraslo u potpuni fijasko…(VIDEO)
NBA All Star veče obeležio centar koji je postavio rekord u šutiranju trojki, takmičenje u zakucavanju preraslo u potpuni fijasko…(VIDEO)
0

NBA All Star veče obeležio centar koji je postavio rekord u šutiranju trojki, takmičenje u zakucavanju preraslo u potpuni fijasko…(VIDEO)

0
0

All Star vikend u Klivlendu održao je sva tri takmičenja, sa mešovitim rezultatima i utiscima. Novi format nečega što se na srpski može prevesti kao izazov veštine, doneo je takmičenje tri tima, koji su sklopljeni po vrlo spornom kriterijumu, tako da su braća Antetokunpo bila jedan tročlani tim, tri rukija bila su drugi i tri igrača Klivlenda bila su treći tim. Format je bio tehnički dosta zahtevan, fokus finalnog takmičenja bio je na pogađanju trojki sa centra terena u najkraćem mogućem roku, izazovi pre toga bili su kombinacija veštine šuta, dodavanja i brzog vođenja lopte, a u ovoj šumi potpunih noviteta najbolje se snašao trio Klivlenda, koji je u finalu uspeo da trojkom Evana Moblija za samo pet sekundi pogodi sa centra i tako odnese titulu pobednika.

Vrhunac večeri bilo je takmičenje u šutiranju trojki koje je donelo potvrdu istorijske promene košarke i uloge Stefa Karija u onome što je postala univerzalnost šuta za tri poena nevezano za poziciju u timu, tako da je Karl Entoni Tauns, centar Monesote večeras dominantno pobedio, postavio rekord finalne serije sa čak 29 poena i lagano porazio Luka Kenarda iz Klipersa i Treja Janga iza Atlante. Kevin Lav, koji je nominalno krilni centar, jedini je pobednik ovog takmičenja koji može da uđe u istu kategoriju sa ovogodišnjim pobednikom, a ovako dominantna pobeda jednog klasičnog centra u šutiranju trojki, samo je dodatno potvrdila da se ta veština u modernoj košarci podrazumeva za sve pozicije u timu.

Fijasko večeri bio je takmičenje u zakucavanju, koje je nekada bilo nesporni vrhunac All Star vikenda, a sada je svedeno na takmičenje četiri igrača bez ikakve specijalne veštine, koji već drugu godinu zaredom veštački popunjavaju mesta takmičara bez jasnog kriterijuma po kome bi bilo jasno da to oni zaista zaslužuju. Tako je izvesni Entoni Kol iz Orlanda otvorio ovo košmarno veče izuvanjem, obuvanjem teških cipela i višeminutnim vezivanjem pertli, koje je donelo jedno potpuno rutinsko zakucavanje, koje ni po čemu nije bilo specijalno, a nedostatak visine ovog igrača za bilo kakva složenija zakucavanja, samo je bio početak potpunog fijaska večerašnjeg takmičenja. Ruki iz Hjustona, Džejlen Grin, čak devet puta je pokušavao da izvede prvo zakucavanje, uz sveopšti osećaj mučnine publike, žirija i svih koji su gledali, rezervista Golden stejta Toskano Anderson, poreklom iz Meksika, nastavio je maraton promašaja u finalu i nije uspeo da iznese normalno zakucavanje, tako da je na kraju Obi Topin iz Njujorka odneo pobedu kao jedini takmičar koji se večeras nije previše blamirao i pokazao je neku kreativnost u ovogodišnjem takmičenju koje je bez konkurencije bilo najgore u istoriji. Takmičenje u kome su najveća košarkaška imena poput Majkla Džordana  stvarala legendu, pretvoreno je u poluamatersko nadmetanje igrača sa klupe za rezervne igrače, tako da će ozbiljna promena morati da se desi, pošto je zgražavanje američkih medija nad ovim što su večeras gledali, potpuno jedinstveno. Ovakvo takmičenje nikome ne treba.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *