Home Košarka Najgora All Star utakmica u istoriji, beskrajno ispucavanje trojki uz intenzitet utakmice na nivou lakšeg treninga i rekord Tejtuma sa 55 postignutih poena…(VIDEO)
Najgora All Star utakmica u istoriji, beskrajno ispucavanje trojki uz intenzitet utakmice na nivou lakšeg treninga i rekord Tejtuma sa 55 postignutih poena…(VIDEO)
0

Najgora All Star utakmica u istoriji, beskrajno ispucavanje trojki uz intenzitet utakmice na nivou lakšeg treninga i rekord Tejtuma sa 55 postignutih poena…(VIDEO)

0
0

Opšta devalvacija All Star vikenda doživela je svoju kulminaciju večeras, tako da je nakon tri dana košarke u Solt Lejk Sitiju ispalo da je jedini ozbiljan košarkaški događaj bilo takmičenje za tri poena, sve ostalo bilo je na toliko niskom nivou intenziteta da je to na momente delovalo potpuno besmisleno. Tim Janis pobedio je Tim Lebron rezultatom 184:175 u utakmici u kojoj je ogromna većina igrača više vodila računa da se ne povredi, nego da odigra bilo šta smisaono. Nikola Jokić igrao je kao da je puškom nateran da dođe u Solt Lejk Siti, deluje da psihički umor kod njega postaje ozbiljan problem, tako da je utakmicu u kojoj je bio starter završio sa 4 poena, 5 skokova i 6 asistencija, uz govor tela koji je delovao blago rečeno poražavajuće. Nikad izjednačeniji Zapad, sa ekstremno malom razlikom između mesta koje direktno vodi u plej of i mesta van plej in zone, iznedrio je veliki broj All Star igrača koji su izbegavali bilo kakav odbrambeni intenzitet ili fizički kontakt. Nakon ovogodišnjeg fijaska, deluje da NBA definitivno mora da uozbilji All Star kao događaj, pošto deluje neminovno da će ovako nizak nivo takmičarskog intenziteta na kraju dovesti do potpune devalvacije najprestižnije košarkaške manifestacije. Dieron Foks koji je večeras upisao svoj prvi nastup na All Star utakmici u najavi utakmice izjavio je kako bi voleo da igra što manje, čuvao se povrede više nego što je bilo šta igrao,Sakramento jeste treći na Zapadu, ali vrlo lako može da ispadne iz plej ina ako veže pet ili šest poraza,  tako da je ovu utakmicu završio bez poena sa dve asistencije. A kada se Lebron Džejms povredio tokom prvog poluvremena i ono malo ideje o bilo kakvom takmičarskom intenzitetu nestalo je i drugo poluvreme se svelo na smrtno dosadno ispucavanje trojki u beskrajnim serijama. U utakmici koja je bila na nivou neobaveznog šuterskom treninga, Džejson Tejtum je upisao 55 poena i postavio rekord po broju postignutih poena na All Star utakmici, i dobio je MVP priznanje za najboljeg igrača ove utakmice koja je osmišljena tako da bude praznik košarke, a večeras je bila sve samo ne to. NBA je pred izazovom da mora da uozbilji sve, od takmičenja za zakucavanje do All Star utakmice, pošto će neminovna posledica ovakvog pada kvaliteta biti oad globalnog interesa za gledanje All Star košarke bez ikakvog takmičarskog intenziteta i smisla.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *