Home Košarka Demijan Lilard preživeo Badija Hilda u finalu All Star takmičenja za najboljeg trojkaša, Mek MekKlang pobedio u devalviranom takmičenju za najbolje zakucavanje..(VIDEO)
Demijan Lilard preživeo Badija Hilda u finalu All Star takmičenja za najboljeg trojkaša, Mek MekKlang pobedio u devalviranom takmičenju za najbolje zakucavanje..(VIDEO)
0

Demijan Lilard preživeo Badija Hilda u finalu All Star takmičenja za najboljeg trojkaša, Mek MekKlang pobedio u devalviranom takmičenju za najbolje zakucavanje..(VIDEO)

0
0

Nakon jučerašnjeg gotovo besmislenog prvog dana All Star Vikenda u kome su igrale mlade NBA nade, od rukija do igrača G lige, koje je odigrano pred polupraznim tribinama u Solt Lejk Sitiju, drugi dan bio je znatno zanimljiviji. Takmičenje za tri poena bilo je vrhunac ovog dana, a pravi mali rat sa Badijem Hildom na kraju je dobio Demijan Lilard i poslednjim šutem šarenom loptom uspeo je da osvoji ovo prestižno priznanje. Badi Hild je pokazao da nije slučajno bio osvajač ovog trofeja na All Star takmičenju 2020.godine u dresu Sakramenta i da je s razlogom jedan od najboljih šutera za tri poena u istoriji NBA lige. U Finale su ušla tri igrača, Tajris Halibarton je oborio rekord sa čak 31 poenom u eliminacionoj rundi, ali se raspao u finalu i na kraju je finale svedeno na obračun između Lilarda i Hilda, koji je odlučen poslednjim šutem šutera Portlanda.

Ostatak ovog dana bio je u znaku revijalnih manifestacija, Skills Challenge takmičenje osvojila je trojka Juta Džeza, dok je u devalviranom takmičenju za najbolje zakucavanje, zvezda večeri bio mladi igrač Filadelfije Mek MekKlang, koji je svojim kreativnim zakucavanjima oduševio publiku u Solt Lejk Sitiju. Ipak, teško je ne konstatovati da je nakon farsičnog ocenjivanja Erona Gordona, kome je više puta uskraćena zaslužena titula u ovoj prestižnom All Star takmičenju, došlo do potpunog egzodusa svih iole ozbiljnijih igrača spremnih da uopšte učestvuju, tako da deluje kao ironija sudbine da je večeras ovo priznanje osvojio mladi igrač za koga ogromna većina ljudi koji prate NBA ligu nikada nije čula. A legenda  jednog Majkla Džordana, kao i sam logo njegovog brenda, građeni su velikim delom upravo na All Star takmičenju za zakucavanje, tako da ovaj niz anonimnih učesnika deluje koja ozbiljna devalvacija nekada možda i najprestižnijeg ličnog All Star priznanja koje je moglo da se osvoji.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *