Home Košarka Denver preživeo sopstveni užasan šut za tri poena, Majami nije preživeo MVP Nikolu Jokića, istorijska pobeda za prvu NBA titulu Nagetsa…(VIDEO)
Denver preživeo sopstveni užasan šut za tri poena, Majami nije preživeo MVP Nikolu Jokića, istorijska pobeda za prvu NBA titulu Nagetsa…(VIDEO)
0

Denver preživeo sopstveni užasan šut za tri poena, Majami nije preživeo MVP Nikolu Jokića, istorijska pobeda za prvu NBA titulu Nagetsa…(VIDEO)

0
0

Denver je savladao Majami rezultatom 94: 89, Nikola Jokić je upisao 28 poena, 16 skokova i 4 asistencija u utakmici teškoj za gledanje koja je na kraju pripala bolje timu, koji je zasluženo postao NBA šampion. Denver se nudio Majamiju za ubedljiv poraz, očajan šut za tri poena bio je na nivou školske košarke, dok je šut sa linije za slobodna bacanja bio ispod 50 posto, ali je sa druge strane igrači Majamija platili danak brutalne serije sa Bostonom i potpuno se raspali u ovoj utakmici u kojoj su se pokazali kao daleko umorniji i potrošeniji tim od Denvera. Džimi Batler je prešao šut od Plej Of Džimija do blede senke koja nije sposobna da napravi bilo kakvu razliku, dok je galerija nedraftovanih igrača koji su presudili Milvokiju, Njujorku i Bostonu, u ovoj seriji vraćena na svoj očekivani nivo, tako da je konačni rezultat NBA Finala realni odnos snaga. Skandal večeri bila je odluka sudija da u finišu čak i nakon čelendža, dosude nepostojeći faul Gordonu, koji je šutnut nogom u međunožje prilikom šuta Batlera, ali ovaj brutalni pokušaj spasavanja Majamija nije bio dovoljan, ali je ostavio utisak da je suđenje u NBA ligi ubedljivo najgore na svetu. Jokić je dobio MVP nagradu za najboljeg igrača NBA Finala koja nosi ime Bila Rasela, a postao je i prvi igrač u istoriji koji je u NBA Finalu imao najviše poena, skokova i asistencija. Denver je postao NBA šampion nakon punih 47 godina čekanja, a Nikola Jokić je postao prvi Srbin i prvi igrač sa područja bivše Jugoslavije, koji je postao MVP regularnog dela sezone i MVP NBA Finala, dok je ova titula donela sasvim realnu priču o statusu najboljeg košarkaša Evrope u istoriji. Istorijska kulminacija jedne spektakularne sezone sa bajkovit9m krajem za sve ljubitelje košarke.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *