Home Arhiva konferencija Tržište rada i multinacionalne korporacije u Srbiji

Tržište rada i multinacionalne korporacije u Srbiji

Tržište rada i multinacionalne korporacije u Srbiji

Datum održavanja:
02. 11. 2011.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Pomoćnik direktora Zavoda za statistiku Republike Srbije

Video

AmCham Srbija

Video

Rektor Univerziteta Singidunum

Video

Izvršni direktor JP Srbijašume

Video

Investiranje u ljudske resurse i konkurentnost na tržištu rada

Video

Rasprava nakon prezentacija

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 2. novembra 2011. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka, 1. novembra 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.

12:30-12:35 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

12:35-12:40 Video najava

12:40-14:30 Panel diskusija: Tržište rada i multinacionalne korporacije u Srbiji

Dragan Vukmirović, direktor Zavoda za statistiku Republike Srbije; Marijana Pavlović, AmCham Srbija; Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum;Aleksandar Vasiljević, izvršni direktor JP Srbijašume.

Specijalna analiza: Investiranje u ljudske resurse i konkurentnost na tržištu radaDžon O'Brajen, izvršni direktor Hanover Executive, UK.

Da li tržištu rada trebaju formalna zvanja ili veštine primenjive u poslovanju, i koja su iskustva multinacionalnih korporacija koje posluju u Srbiji ?Koliko vremena je potrebno kako bi se kadrovi sa tržišta rada u Srbiji prilagodili globalnim procedurama i načinu rada multinacionalnih korporacija? Da li multinacionalne korporacije imaju sve potrebne kadrovske profile na tržištu rada Srbijeili neke kadrove moraju da angažuju iz inostranstva? Koje promene u načinu rada i poslovanja u Srbiji donose multinacionalne korporacije i koji problemi postoje u praksi? Koji programi edukacije zaposlenih u multinacionalnim korporacijama pokazuju najbolje rezultate?

14:30-14:45 Media Briefing


TV izveštaji

Internet

Štampani mediji


Dnevni list Danas:

Izveštaj sa konferencije

Danas:

Bolno raseljavanje kadrovskog groblja

Kadrovi po meri tržišta rada i poslodavaca: