Home Arhiva konferencija Kablovski TV operatori i sloboda medija u Srbiji

Kablovski TV operatori i sloboda medija u Srbiji

Kablovski TV operatori i sloboda medija u Srbiji

Datum održavanja:
19. 02. 2014.
Lokacija:
Milentija Popovica 5, Hyatt Regency Hotel, Lower Lobby, 11070 Novi Beograd

Učesnici

Željko Pantić, direktor Danas Conference Center doo

Video

Saša Mirković, pomoćnik ministra kulture i informisanja Vlade Srbije

Video

Zoran Antonić, direktor Radne jedinice Pošta-Net, JP PTT

Video

Suzana Todorović, direktor Pravne službe SBB

Video

Marija Ćosić, RRA

Video

Đorđe Krivokapić, NUNS

Video

Rasprava nakon izlaganja panelista

Video

Prijava učesnika: Akreditacije za učešće na konferenciji mogu se preuzeti na ulazu u Danas Conference Center u hotelu Hajat, centralni donji lobi, preko puta Elington kluba, na dan konferencije, počevši od 9:00. Akreditacije za medije mogu se poslati na conferences@danas.rs najkasnije do utorka, 18. februara 2014. godine u 16:00.

Program

09:30-09:35 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas konferens centra

09:35-11:15 Panel diskusija: Kablovski TV operatori i sloboda medija u Srbiji.

Saša Mirković, pomoćnik ministra kulture i informisanja Vlade Srbije; Dušica Blagojević, načelnik pravne službe RRA; Mihajlo Jovanović, direktor direkcije za IT i elektronske komunikacije Pošta Srbije; Suzana Todorović, direktor pravne službe SBB; Đorđe Krivokapić, NUNS…

Da li kablovski TV operatori treba da imaju autonomiju prilikom izbora kanala koji će biti na listi TV programa i kako ta autonomija utiče na slobodu medija?Zašto je davanje prava za emitovanje u kablovskoj TV mreži u evropskim državama nadležnost nezavisnih regulatornih tela, dok je u Srbiji stvar poslovne odluke menadžmenta kablovskih TV operatora? Da li postoje tehnička ograničenja u broju raspoloživih TV kanala na kablovskim TV mrežama i kako razvijene države rešavaju ovaj problem? Pod kojim uslovima kablovski operetori mogu da skinu TV kanal iz svoje ponude i da li ovaj proces otvara mogućnost zloupotrebe različitih  političkih i ekonomskih interesa? Da li je status kablovskih TV operatora neophodno sistemski urediti po modelu koji će garantovati slobodu medija, zato što većina građana Srbije gleda televiziju isključivo preko kablovskih TV mreža?

11:15-11:30 Media briefing

Dodatne informacije:062 8012 335