Home Arhiva konferencija Javno-privatno partnerstvo i obrazovni sistem Srbije

Javno-privatno partnerstvo i obrazovni sistem Srbije

Javno-privatno partnerstvo i obrazovni sistem Srbije

Datum održavanja:
13. 11. 2013.
Lokacija:
Milentija Popovica 5, Hyatt Regency Hotel, Lower Lobby, 11070 Novi Beograd

Učesnici

Željko Pantić, direktor Danas Conference Center

Video

Dušan Pavlović, savetnik u Ministarstvu privrede Vlade Srbije

Video

Jovica Jakovac, izvršni partner Solidity Real Estate

Video

Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum

Video

Mladen Šarčević, generalni menadžer Obrazovnog sistema Ruđer Bošković

Video

Zoran Mašić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije

Video

Rasprava nakon izlaganja panelista

Video

Akreditacija medija: Akreditacije sa imenima akreditovanih novinara i snimatelja poslati na conferences@danas.rs najkasnije do utorka 12. novembra u 17:00.

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju ispred Danas konferens centra, Hotel Hajat, centralni donji lobi, preko puta Elington kluba, na dan konferencije, počevši od 09:30.

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-12:00 Panel diskusija: Javno-privatno partnerstvo i obrazovni sistem Srbije

Zoran Mašić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije(potvrđen); Dušan Pavlović, savetnik Ministra privrede Vlade Srbije (potvrđen); Prof Dr Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum (potvrđen); Mladen Šarčević, generalni menadžer Obrazovnog sistema Ruđer Bošković (potvrđen); Jovica Jakovac, izvršni partner Solidity Real Estate (potvrđen).

Da li je klasični model finansiranja obrazovnog sistema Srbije prevaziđen i zašto se ne primenjuje model javno-privatnog partnerstva? Zašto ogroman deo školskih zgrada u Srbiji ne radi punim kapacitetom i kako smanjenje broja učenika u Srbiji utiče na taj proces? Kako razvijene zemlje sveta razvijaju školsku infrastrukturu kroz koncept javno-privatnog partnerstva i koja je uloga privatnih obrazovnih institucija u ovom procesu? Da li sredstva za modernizaciju državnog obrazovnog sistema treba da budu iz budžeta ili treba da budu generisana kroz investicije privatnog kapitala u obrazovni sistem Srbije? Koji investicioni modeli velikih korporacija u nastavni proces obrazovnih institucija u Srbiji  postoje u praksi vezano za obrazovanje kadra za rad u različitim industrijama? Koliko objekata školske infrastrukture u Srbiji uopšte nije moguće iskoristiti za potrebe obrazovanog sistema i da li novac od tih objekata i lokacija treba da bude investiran u modernizaciju obrazovnog sistema Srbije?

12:00-12:15 Media briefing

Dodatne informacije: 062 8012 335