Home Arhiva konferencija Farmaceutska industrija i zdravstveni sistem Srbije

Farmaceutska industrija i zdravstveni sistem Srbije

Farmaceutska industrija i zdravstveni sistem Srbije

Datum održavanja:
16. 11. 2011.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Sektor za lekove Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje

Video

Sektor za finansije Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje

Video

Direktor Lekarske komore Srbije

Video

menadžer za eksterne poslove MSD Srbija

Video

menadžer profesionalne mreže Liga doktora

Video

Video

Gordana Hašimbegović, sekretar Udruženja za trgovinu

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 16. novembra 2011. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka, 15. novembra 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.
10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:00 Panel diskusija: Farmaceutska industrija i zdravstveni sistem Srbije

Vesna Andrić, direktor Sektora za lekove RZZO; Tatjana Radosavljević, direktor Lekarske Komore Srbije; Ranko Bjelanović, menadžer za eksterne poslove MSD Srbija; Ivana Dulanović, menadžer profesionalne mreže Liga Doktora;…

Koja je uloga farmaceutske industrije u podizanju kvaliteta usluga zdravstvenog sistema Srbije? Kako obezbediti ekonomski održiv sistem zdravstvenog sistema koji garantuje kvalitet usluga farmaceutske industrije, i koji problemi postoje u praksi?Kako obezbediti sistem kontrole koji garantuje sprečavanje zloupotreba u procesu nabavke lekova, i koja su svetska iskustva u ovoj oblasti primenjiva u Srbiji? Da li je kriterijum niskih cena prilikom nabavke lekova univerzalno primenjiv i može li jedna od sistemskih posledica ovog sistema biti korišćenje lekova nižeg kvaliteta u zdravstvenom sistemu Srbije? Kako u praksi funkcioniše zabrana oglašavanja proizvoda farmaceutske industrije i kako je ta oblast uređena u razvijenim zdravstvenih sistemima Evrope? Kako je zakonski uređena veza između lekara i farmaceutskih kompanija u razvijenim državama Evrope i koji od tih modela se može primeniti i u Srbiji?

12:00-12:15 Media Briefing