Home Arhiva konferencija Ekonomska primena reciklata u Srbiji

Ekonomska primena reciklata u Srbiji

Ekonomska primena reciklata u Srbiji

Datum održavanja:
09. 05. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Pomoćnik ministra životne sredine,prostornog planiranja i rudarstva Vlade Srbije

Video

Šef Ekonomskog odeljenja Ambasade SAD

Video

Video

Privredna komora Srbije,savetnik predsednika za ekologiju i održivi razvoj

Video

Direktor prodaje i marketinga SEKOPAK

Video

Potpredsednik Skupštine Euro Foil Bor

Video

Menadžer ekologije Tigar AD

Video

Rasprava nakon prezentacija

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 9.maja 2012. godine, počevši od 09.40. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla naconferences@danas.rs najkasnije do utorka,8. maja 2012. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:00 Panel diskusija: Ekonomska primena reciklata u Srbiji

Aleksandar Vesić, pomoćnik ministra životne sredine, prostornog planiranja i rudarstva Vlade Srbije; Daglas Apostol, Šef Ekonomskog odeljenja Ambasade SAD; Siniša Mitrović, Privredna komora Srbije, savetnik predsednika za ekologiju i održivi razvoj; Stevan Vujasinović, direktor prodaje i marketinga SEKOPAK; Miško Obradović, predsednik Skupštine Euro Foil Bor; Specijalna prezentacija: Reciklati i izvoz na razvijena tržišta: Jasna Pančić-Jovanović, menadžer ekologije Tigar AD.

Kako u razvijenom svetu države pozitivno diskriminišu ekonomsku primenu reciklata u različitim segmentima ekonomije? Zašto domaće kompanije koje plasiraju proizvode od reciklata na tržištu Srbije, često lakše nalaze tržište van zemlje? Koja je uloga reciklažne industrije u obezbeđivanju sirovine za masovnu proizvodnju proizvoda od reciklata, i koje vrste proizvoda od reciklata iz Srbije već danas nalaze mesto na najzahtevnijim evropskim i svetskim tržištima? Koji modeli primene reciklata postoje u putnoj infrastrukturi, građevinarstvu, sportskoj infrastrukturi ili prehrambenoj industriji? Koji su problemi u primeni seta ekoloških zakona u oblasti reciklaže ambalažnog otpada i koji je uticaj ekonomske krize u ovom procesu?

12:00-12:15 Media Briefing

DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.