Home Arhiva konferencija Zdravstveni sistem Srbije-Evropski modeli finansiranja

Zdravstveni sistem Srbije-Evropski modeli finansiranja

Zdravstveni sistem Srbije-Evropski modeli finansiranja

Datum održavanja:
02. 03. 2011.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Izvršni direktor RZZO

Video

Zamenik direktora Makabi instituta za istraživanje zdrav.usluga-Izrael

Video

Video

Ambasador Finske u Srbiji

Video

Direktorka Lekarske komore Srbije

Video

Zamenik direktora BelMedic

Video

Direktor klinike za fizikalnu terapiju"Jezdić"

Video

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 2. marta 2011. godine, počevši od 09.00. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka,1. marta 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

09:30-09:35 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

09:35-09:40 Video najava

09:40-11:30 Panel diskusija: Zdravstveni sistem Srbije-Evropski modeli finasiranja

Vukašin Radulović, izvršni direktor RZZO; Rachelle Kaye, PhD. Deputy Director Maccabi Institute for Health Services Research, Israel; Kari Veijalainen, ambasador Finske u Srbiji; Tatjana Radosavljević, direktorka Lekarske komore Srbije; Ivana Petrović, zamenik direktora BelMedic; Saša Jezdić, direktor klinike za fizikalnu terapiju “Jezdić”;Nada Čemerlić-Ađić, direktorka Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine;…

Kako u evropskoj praksi funkcionišu modeli finansiranja zdravstvenog sistema, i na koji način je privatni zdravstveni sistem uključen u taj proces?Koji modeli javno-privatnog partnerstva u sektoru zdravstvenih usluga mogu biti primenjeni u Srbiji? Da li građanima treba omogućiti univerzalnu primenu prava na lečenje, tako što će zdravstvene knjižice omogućiti korišćenje usluga svih zdravstvenih sistema koji zadovoljavaju kriterijume kvaliteta, bez obzira na strukturu vlasništva?Da li bi uključenje privatnih zdravsvenih sistema u državni sistem finansiranja zdravstvenih usluga ugrozio funkcionisanje državnih zdravstvenih ustanova?Kako zdravstveni sistem Srbije, bez obzira na strukturu vlasništva, može postati konkurentan na svetskom tržištu zdravstvenih usluga, i koji obim prihoda po tom osnovu je moguće obezbediti za državni budžet?

11:30-12:00 Media briefing


TV izveštaji

25. 02. 2011. TV Studio B, TV MAGAZIN:

11. 03. 2011. TV Studio B, TV MAGAZIN, STUDIO B, 11.03.2011:

Internet

Štampani mediji