Home Arhiva konferencija Zaštita životne sredine i cena usklađivanja sa EU standardima

Zaštita životne sredine i cena usklađivanja sa EU standardima

Zaštita životne sredine i cena usklađivanja sa EU standardima

Datum održavanja:
24. 09. 2014.
Lokacija:
Hotel Hyatt Regency, Centralni donji lobi, Danas Conference Center

Učesnici

Video snimak izlaganja

Video

Rasprava nakon prezentacija

Video

Akreditacija medija: Akreditacije medija mogu se poslati sa redakcijskog mejla najkasnije do utorka 23.septembra u 17:00, slanjem mejla sa imenima izveštača i snimatelja  na conferences@danas.

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, director Danas Conference center

 10:05-11:45 Panel diskusija: Zaštita životne sredine i cena usklađivanja sa EU standardima

Key note panelista: Snežana Bogosavljević Bošković, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Srbije; Rajner Frojnd, menadžer za projekte zaštite životne sredine i poljoprivrede Misije EU u Srbiji; Siniša Mitrović, specijalni savetnik predsednika Privredne komore Srbije; Violeta Belanović Kokir, generalni direktor SEKOPAK doo; Predrag Jelenković, koautor knjige “Odnosi s javnošću u oblasti zaštite životne sredine”

Da li je oblast zaštite životne sredine usko grlo procesa pridruživanja Srbije Evropskoj uniji? Koje obaveze ima Srbija u procesu pregovora o članstvu Srbije u EU i ima li Srbija finansijski i administrativni kapacitet za ubrzano usklađivanje sa EU standardima u ovoj oblasti? Da li država ima sredstava za investiranje u komunalni sistem razvrstavanja različitih vrsta ambalažnog otpada u domaćinstvima, posebno u velikim gradovima? Koja je uloga lokalnih samouprava u razvoju sistema prikupljanja ambalažnog otpada iz domaćinstava u manjim gradovima širom Srbije? Da li Srbija treba da razvija sisteme deponija ili sisteme reciklaže i korišćenja nereciklabilnog otpada u energetske svrhe? Da li je koncept javno-privatnog partnerstva ključ finansiranja procesa usklađivanja Srbije sa EU standardima u oblasti zaštite životne sredine? Koji deo IPA fondova Srbija može da obezbedi kako bi finansirala projekte u oblasti životne sredine? Da li Srbija ima adekvatan administrativni i inspekcijski kapacitet za ubiranje ekoloških taksi i koji problemi postoje u praksi? Može li Srbija uvesti adekvatan sistem kontrole koji garantuje da u procesu plaćanja reciklaže specifičnih vrsta otpada iz državnih fondova neće biti zloupotrebe?

11:45-12:00 Media briefing

Dodatne informacije: 062 8012 335

TV izveštaji

24. 09. 2014. TV Sky Plus, TV Sky Plus, Vesti u 18h:

29. 10. 2014. TV Kraljevo, TV Kraljevo, Vesti u 19:00h:

Internet

Štampani mediji