Home Arhiva konferencija Socijalno preduzetništvo u Srbiji

Socijalno preduzetništvo u Srbiji

Socijalno preduzetništvo u Srbiji

Datum održavanja:
19. 10. 2011.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,Direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Vlade Srbije

Video

Zamenik gradonačelnika Beograda

Video

Predsednik Upravnog odbora B92

Video

Direktor Lola Preduzetništvo Beograd

Video

Direktor preduzeća Dajdaj d.o.o.

Video

Rasprava nakon prezentacija

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 19. oktobar 2011. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka, 19. oktobar 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).
DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:00 Panel diskusija: Socijalno preduzetništvo u Srbiji

Radina Todović,državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Vlade Srbije; Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda; Veran Matić, predsednik Upravnog odbora B92; Greta Kecman, predsednica nevladine organizacije KEC MNRO; Žarko Milićević, direktor Lola Preduzetništvo Beograd; …
Kako socijalno preduzetništvo funkcioniše u razvijenim društvima i koji stepen prihoda se ostvaruje po tom osnovu? Da li je obaveza zapošljavanja osoba sa invaliditetom zaživela u praksi i koja su iskustva javnog i privatnog sektora? Da li se socijalna davanja za osobe sa invaliditetom i podrška države kompanijama sektora socijalnog preduzetništva međusobno isključuju? Koja je uloga države, a koja velikih korporacija, u podršci plasmanu proizvoda kompanija iz sektora socijalnog preduzetništva? Kako obezbediti adekvatan sistem kontrole primene zakona, kako bi se izbegle zloupotrebe, i koji mehanizmi postoje u razvijenim državama? Koje ključne probleme sada imaju kompanije iz sektora socijalnog preduzetništva, i kakva zakonska rešenja treba doneti da bi se to izmenilo?

12:00-12:30 Media Briefing


TV izveštaji

Internet

Štampani mediji