Home Arhiva konferencija Privredne komore i ekonomski razvoj Srbije

Privredne komore i ekonomski razvoj Srbije

Privredne komore i ekonomski razvoj Srbije

Datum održavanja:
17. 12. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić, direktor Danas Conference Center

Video

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede

Video

Predsednik Privredne komore Srbije

Video

Član poslovnog saveta Privredne komore Srbije

Video

Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća

Video

Stručni saradnik Centra za slobodno tržište

Video

Rasprava

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u ponedeljak, 17.decembra 2012. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla naconferences@danas.rs najkasnije do nedelje,16. decembra 2012. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-10:20 Specijalna prezentacija: Studija slučaja-Privredna komora SAD kao organizacioni model zaštite interesa privrede. 

10:20-11:10 Panel diskusija: Privredne komore  i ekonomski razvoj Srbije

Aleksandar Ljubić, državni sekretar ministarstva finansija i privrede Vlade Srbije; Nikola Pavičić, član poslovnog saveta Privredne komore Srbije; Milan  Knežević, potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća; Aleksandar Stevanović, stručni saradnik Centra za slobodno tržište; …

Koja je uloga privrednih komora u ekonomskom razvoju Srbije i treba li komorski sistem privredi? Da li ukidanje obaveznog finansiranja komorskog sistema u Srbiji predstavlja rasterećenje privrede ili može voditi u razgradnju mehanizama zaštite interesa domaće privrede? Koja je uloga stranih privrednih komora u Srbiji u profilisanju zakonske regulative vezane za poslovanje u Srbiji i koji modeli saradnje sa domaćim privrednim komorama daju najbolje razultate u praksi? Da li je komorski sistem u Srbiji u nekim elementima prevaziđen i koje izmene su neophodne? Koja je uloga komorskog sistema u Srbiji u privlačenju stranih investicija, i koja je uloga države u tom procesu?Da li je postojeće stanje ekonomije u Srbiji plod neuspeha komorskog sistema ili je posledica sprege politike i krupnog biznisa u Srbiji? Da li Srbija već sada ima neformalni lobistički komorski sistem koji štiti interese dela krupnog kapitala, i koja je realna uloga malih i srednjih preduzeća u komorskom sistemu u Srbiji?

11:10-12:00 Rasprava nakon prezentacija

12:00-12:15 Media briefing

Dodatne informacije: 011 7111 767 ili conferences@danas.rs


TV izveštaji

17. 12. 2012. B92, Vesti B92 u 16:00:

Internet

Štampani mediji