Home Arhiva konferencija Poljoprivreda i globalni trendovi cena hrane

Poljoprivreda i globalni trendovi cena hrane

Poljoprivreda i globalni trendovi cena hrane

Datum održavanja:
19. 04. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Pomoćnik ministra poljoprivrede,trgovine,šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije

Video

NETAFIM,Izrael

Video

Potpredsednik Privredne komore Srbije

Video

Predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije

Video

Victoria Group,Srbija

Video

Rasprava nakon prezentacije

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u četvrtak, 19. aprila 2012. godine, počevši od 09.40. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla naconferences@danas.rs najkasnije do srede, 19. aprila 2012. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

ZVANIČNI PROGRAM

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:00 Panel diskusija: Poljoprivreda i globalni trendovi cena hrane

Miloš Milovanović, pomoćnik ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srbije; Specijalna prezentacija: Ambasada Izraela-Poljoprivreda i napredni sistemi navodnjavanjaAsaf Dotan, NETAFIM, Izrael;  Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije;  Miladin Ševarlić, predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije; Specijalna prezentacija: Victoria Group-Poljoprivreda, biogoriva i trendovi cena hrane: Natalija Kurjak, Victoria Group, Srbija.

Koja je uloga globalnog rasta cena sirovina na tržištu poljoprivrednih proizvoda u procesu dugoročnog ekonomskog razvoja Srbije? Hoće li poljoprivreda postati ozbiljan generator prihoda za ekonomiju ili faktor rasta cena i inflacije u Srbiji? Kako stvoriti investicioni okvir za tehnološko unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji i podizanje nivoa prihoda po tom osnovu?Kako rast cena sirovina utiče na konditorsku industriju i proizvoda sokova i može li se očekivati ozbiljan rast cena u ovoj oblasti? Da li je globalni trend rasta cena poljoprivrednih proizvoda jedan od retkih mogućnosti za generisanje ozbiljnih izvoznih prihoda i kako država može da pomogne u tom procesu? Koji je realan nivo državnih subvencija u poljoprivredi koji može da se projektuje u svetlu globalne i lokalne ekonomske recesije?

12:00-12:15 Media Briefing

DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.


TV izveštaji

Internet

Štampani mediji