Home Arhiva konferencija Obrazovni sistem i budžetski deficit Srbije

Obrazovni sistem i budžetski deficit Srbije

Obrazovni sistem i budžetski deficit Srbije

Datum održavanja:
14. 11. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Pomoćnik Ministra prosvete,nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije

Video

Šef Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku

Video

Rektor Univerziteta Singidunum

Video

Član Saveta za visoko obrazovanje i profesor Megatrend Univerziteta

Video

Generalni menadžer Obrazovnog sistema Ruđer Bošković

Video

Sekretar Centra za poslovno obrazovanje Privredne komore Beograda

Video

Rasprava nakon prezentacija

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 14.novembra 2012. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla naconferences@danas.rs najkasnije do utorka,13. novembra 2012. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:00 Panel diskusija: Obrazovni sistem i državni budžet Srbije

Zoran Kostić, pomoćnik Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije; Gordana Bjelobrk, šef Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku; Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum; Oskar Kovač,član Saveta za visoko obrazovanje i profesor Megatrend Univerziteta; Mladen Šarčević, generalni menadžer Obrazovnog sistema Ruđer Bošković; Barbara Stanišić, sekretar Centra za poslovno obrazovanje Privredne komore Beograda.

Da li obrazovni sistem Srbije može postati izvor budžetskih prihoda umesto jedne od najvećih stavki budžetskih rashoda? Da li je kroz primenu zakona o javno-privatnom partnerstvu moguće ekonomski održivo raspolagati sapreko milion kvadratnih metara koji trenutno ne donose nikakve prihode i stoje prazni u školama širom Srbije? Da li je kroz izmenu sistema održavanja postojećih zgrada u obrazovnom sistemu Srbije, moguće drastično smanjiti troškove, bez nepotrebnog otpuštanja nastavnog kadra? Koja je uloga privatnog sistema obrazovanja u procesu investiranja u infrastrukturni razvoj obrazovnog sistema Srbije? Da li demografski trendovi opravdavaju postojeći broj škola i nastavnog osoblja u Srbiji, i da li dalji pad broja učenika i rast broja nastavnika može ugroziti sistem finansiranja obrazovnog sistema u celini?

12:00-12:15 Media Briefing

DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767; 062 8012 335. E-mail: conferences@danas.rs


TV izveštaji

Internet

Štampani mediji