Home Arhiva konferencija Medijski zakoni i zaštita dece i maloletnika

Medijski zakoni i zaštita dece i maloletnika

Medijski zakoni i zaštita dece i maloletnika

Datum održavanja:
05. 10. 2011.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,direktor Danas Conference Center d.o.o.

Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije

Video

Potpredsednik NUNS

Video

Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika RTV Studio B

Video

Direktor i glavni i odgovorni urednik SOS Kanala

Video

Video

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 5. oktobra 2011. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka, 4. oktobra 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.
10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najavaP>

10:10-12:00 Panel diskusija: Medijski zakoni i zaštita dece i maloletnika

Goran Peković, član Saveta Republičke radiodifuzne agencije; Dragan Janjić, potpredsednik NUNS; RTV Pink(predstavnik);Danijela Šegan, pomoćnik glavnog  urednika RTV Studio B;Dragiša Kovačević, direktor i glavni i odgovorni urednik SOS kanal. 


Koliko u praksi funkcioniše medijski sistem zaštite dece i maloletnika u Srbiji? Koliko postojeći televizijski sistem zaštite dece ima smisla ukoliko se programi zabranjeni za mlađe od 12 godina emituju bez ograničenja, u svim terminima? Kako funkcioniše sistem zaštite dece i maloletnika kada je reč o distributivnoj mreži štampanih izdanja, i zašto se bez ikakvih ograničenja jedna pored drugih na kioscima prodaju dečja izdanja i pornografski časopisi? Koje društvene posledice ima neprimenjivanje medijskog sistema zaštite dece i maloletnika i koja je uloga društvene odgovornosti medija u tom procesu? Koji medijski sistemi zaštite maloletnika i dece postoje i pokazuju najbolje rezultate u razvijenom svetu, i kako ih primeniti i u Srbiji?
12:00 12:15 Media briefing