Home Arhiva konferencija Marginalne grupe i sistem socijalnih davanja

Marginalne grupe i sistem socijalnih davanja

Marginalne grupe i sistem socijalnih davanja

Datum održavanja:
04. 04. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić,direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Pomoćnik ministra rada i socijalne politike Vlade Srbije

Video

Zamenik gradonačelnika Beograda

Video

Direktor PIO fonda

Video

Potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća

Video

Član Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije

Video

Stalni predstavnik Misije MMF u Srbiji

Video

Rasprava nakon prezentacije

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 3. aprila 2012. godine, počevši od 09.40. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla naconferences@danas.rs najkasnije do utorka,3. aprila 2012. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najava

10:10-12:00 Panel diskusija: Marginalne grupe i sistem socijalnih davanja

Suzana Paunović, pomoćnik ministra rada i socijalne politike Vlade Srbije; Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika Beograda; Dragana Kalinović, direktor PIO fonda; Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća; Dušan Korunovski, član Upravnog odbora Unije poslodavaca Srbije.

Specijalna analiza: Bogdan Lisovolik, stalni predstavnik Misije MMF u Srbiji.

Da li je postojeći sistem socijalnih davanja dugoročno održiv i koji broj korisnika može biti ponovo uključen u sistem privređivanja?Zašto je trend prevremenog penzionisanja ekonomski neodrživ i zašto država ozbiljnije ne investira u zapošljavanje ljudi koji su u poznim godinama, ali su još mladi za panziju?Da li država treba da stimuliše zapošljavanje u marginalnim društvenim grupama na tržištu rada ili da pozitivno diskriminiše proizvode kompanija iz sektora socijalnog preduzetništva u procesu javnih nabavki? Da li bez adekvatnog sistema uključenja marginalnih grupa na tržište rada ima dugoročno održivog sistema socijalnih davanja, i može li se desiti da zbog nepostojanja državne strategije, zbog neodrživosti socijalnih budžeta, bez primanja ostane i onaj deo korisnika koji ne može da radi? Da li je cena pozitivnih poreskih stimulacija za preduzeća socijalnog preduzetništva niža od cene plaćanja socijalnih davanja ili penzija ljudima koji i dalje mogu da rade i privređuju?

12:00-12:15 Media briefing


TV izveštaji

04. 04. 2012. TV Happy, TV Happy: Telemaster:

05. 04. 2012. TV Pink, TV Pink-Jutarnji program:

Internet

Štampani mediji