Home Arhiva konferencija Industrija turizma i spoljnotrgovinski deficit Srbije

Industrija turizma i spoljnotrgovinski deficit Srbije

Industrija turizma i spoljnotrgovinski deficit Srbije

Datum održavanja:
23. 05. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

DANAS KONFERENS CENTAR U PARIZU

Video

Video

Željko Pantić,Direktor Danas Conference Center d.o.o.

Video

Direktor Departmana za međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum

Video

Direktor TUI ReiseCenter

Video

Glavni urednik Travel Magazina

Video

Direktor Međunarodnog Sajma turizma

Video

Direktor Turističke organizacije Beograda

Video

Daniela Najdanović, direktor projekta ekonomskog razvoja SAN Du Val d’Europe, Diznilend Pariz

Video

Rasprava nakon prezentacija

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 23.maja 2012. godine, počevši od 09.40. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla naconferences@danas.rs najkasnije do utorka,22. maja 2012. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:15-10:20 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:20-10:25 Video najava

10:25-12:15 Panel diskusija: Industrija turizma i spoljnotrgovinski deficit Srbije

Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograda; Aleksandar Marinković, direktor TUI Reise Centar; Slobodan Unković, direktor Departmana za međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum; Zoran Đukanović, glavni urednik Travel Magazina; Nikola Andrić, direktor Međunarodnog Sajma turizma.

Specijalna prezentacija: Daniela Najdanović, direktor projekta ekonomskog razvoja SAN Du Val D'Europe, Diznilend Pariz.Kako profilisati ponudu domaće turističke industrije tako da generiše veći priliv po osnovu stranih posetilaca? Zašto su neki turistički centri napredovali, a neki nazadovali nakon vizne liberalizacije? Da li veliki strani turoperatori na tržištu Srbije mogu biti faktor razvoja domaće industrije turizma, a ne samo faktor unapeđenja kvaliteta usluga vezanih za putovanja van Srbije? Koliko građani Srbije potroše na turisticka putovanja u inostranstvu i koji je udeo te potrošnje u ukupnom spoljnotrgovinskom deficitu Srbije? Koji model poreske i fiskalne politike može biti primenjiv u procesu privlačenja investicija u turističke destinacije u Srbiji i koja je uloga javno-privatnog partnerstva u tom procesu? Koja je uloga ozbiljnog ulaganja u industriju zabavnih i akva parkova u gradovima širom Srbije na unapređenje nivoa prihoda od turizma?

12:15-12:30 Media Briefing

DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.