Home Arhiva konferencija Energetika i budžetski deficit Srbije

Energetika i budžetski deficit Srbije

Energetika i budžetski deficit Srbije

Datum održavanja:
28. 05. 2014.
Lokacija:
Milentija Popovica 5, Hyatt Regency Hotel, Lower Lobby, 11070 Novi Beograd

Učesnici

Željko Pantić, direktor Danas Conference Center doo

Video

Ana Brnabić, direktor kompanije Continental Wind Srbija

Video

Zvezdan Kalmar, savetnik za energetiku CEKOR

Video

Srđan Knežević, konsultant u savetodavnom odeljenju Ernst&Young

Video

Rasprava nakon izlaganja panelista

Video

Prijava učesnika: Akreditacije za učešće na konferenciji mogu se preuzeti na ulazu u Danas Conference Center u hotelu Hajat, centralni donji lobi, preko puta Elington kluba, na dan konferencije, počevši od 09:30.

Akreditacije za medije se mogu poslati na conferences@danas.rs najkasnije do utorka, 27. maja u 16:00.

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center.

10:05-11:30 Konferencija: Energetika i budžetski deficit Srbije

Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije; Ana Brnabić, direktor Continental Wind Partners Srbija; Goran Vukojević, generalni direktor Parsons Brinckerhoff Srbija; Zvezdan Kalmar, direktor Centra za ekologiju i održivi razvoj; Specijalna prezentacija: Naftna i gasna revolucija u SAD i globalno tržište nafte i gasa(Video prezentacija).

Koji je udeo sektora energetike u budžetskom deficitu Srbije i koji je uticaj katastrofalnih poplava na postojeće energetske kapacitete Srbije? Koliko budžet Srbije godišnje gubi zbog nepostojanja novih elektroenergetskih postojenja i velikog uvoza struje tokom zimskih meseci, ali i u periodu nakon poplava? Kako kriza u Ukrajini utiče na cene greajanja u Srbiji i šta država planira za narednu grejnu sezonu u slučaju daljeg zaoštravanja krize oko Ukrajine? Koliko budžet Srbije godišnje gubi po osnovu niskih rudnih renti za eksploataciju domaće nafte i gasa i da li se deo tog gubitka preliva kroz povećanje akciza na gorivo? Koliko budžetu Srbije donose investicije u energetskom sektoru, i koji segmenti energetike imaju najveći potencijal? Zašto Srbija decenijama nije izgradila ni jedno novo elektroenergetsko postrojenje i koji je rok korišćenja postojećih postrojenja koja kao gorivo koriste ugalj? Da li investicije u gasnoj i naftnoj industriji podižu poreske prihode i koja je uloga države u tom procesu?

11:30-11:45 Media Briefing

Dodatne informacije: 062 8012 335.