Home Arhiva konferencija Demografski trendovi i zdravstveni sistem Srbije

Demografski trendovi i zdravstveni sistem Srbije

Demografski trendovi i zdravstveni sistem Srbije

Datum održavanja:
08. 02. 2012.
Lokacija:
Danas Conference Center, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40

Učesnici

Željko Pantić, direktor Danas Conference Center

Video

šef Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku

Video

Pomoćnik ministra zdravlja Vlade Srbije

Video

zamenik direktora BelMedic

Video

direktor Lekarske komore Srbije

Video

Video

Akreditacija učesnika: Akreditacije se preuzimaju na akreditacionom desku u Danas konferens centru, GTC Avenija 19, Vladimira Popovića 38-40/III, na dan konferencije, u sredu, 8. februara 2012. godine, počevši od 09.30. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

Akreditacija medija: Svi elektronski i štampani mediji mogu se akreditovati slanjem mejla na conferences@danas.rs najkasnije do utorka,7. februara 2011. godine u 17h. Obezbeđenje objekta GTC Avenija 19 zahteva od svih posetilaca da se identifikuju ličnom kartom na ulaznoj recepciji(unutrašnji ulaz pored KBC Banke).

10:00-10:05 Uvodni pozdrav: Željko Pantić, direktor Danas Conference Center d.o.o.

10:05-10:10 Video najavaViEtDeVtRiCk

10:10-11:50 Panel diskusija: Demografski trendovi i zdravstveni sistem Srbije

Dubravka Šaranović Racić, pomoćnik ministra zdravlja Vlade Srbije; Gordana Bjelobrk, šef Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku; Tatjana Radosavljević, direktor Lekarske komore Srbije; Jasmina Knežević, direktor BelMedic;…

Kako demografski trendovi utiču na ekonomsku održivost zdravstvenog sistema Srbije? Koliko povećanje prosečne starosti stanovništva u Srbiji podiže troškove zdravstvenog sistema i kako će se ovi trendovi manifestovati u godinama koje dolaze?  Koja je uloga privatnih zdravstvenih sistema i farmaceutske industrije u ublažavanju negativnih demografskih efekata na kapacitet državnog zdravstvenog sistema da pruži adekvatnu negu sve većem broju korisnika? Koja je uloga inovativnih lekova u procesu efikasnijeg i bržeg lečenja, a samim tim i smanjenju troškova zdravstvenog sistema? Koje su razmere kadrovskog deficita i koji profili specijalizacije su najpotrebniji u zdravstvenom sistemu? Kako naći model koji ce obezbediti ekonomski održiv izvor prihoda iz privrede za zdravstveni sistem, posebno u svetlu demografskih trendova smanjenja broja radno sposobnih i povećanju broja izdržavanih ili neaktivnih lica?

11:50-12:20 Media briefing

DODATNE INFORMACIJE: 011 7111 767.


TV izveštaji

Internet

Štampani mediji