Home Košarka Denver preživeo super tim Finiksa , očajni Marej i Porter bez pogođene trojke, čudesni dabl dabl Jokića dovoljan za pobedu…(VIDEO)
Denver preživeo super tim Finiksa , očajni Marej i Porter bez pogođene trojke, čudesni dabl dabl Jokića dovoljan za pobedu…(VIDEO)

Denver preživeo super tim Finiksa , očajni Marej i Porter bez pogođene trojke, čudesni dabl dabl Jokića dovoljan za pobedu…(VIDEO)

0
0

Denver je upisao ključnu pobedu nad Finiksom i poveo sa 2:0 u seriji polufinala Zapada, u utakmici koja je na momente bila teška za gledanje, ali je na kraju završena ubedljivim rezultatom 97:87. Džamal Marej je nakon prve utakmice u kojoj je upisao 34 poena, večeras igrao kao da je uklet, šutirao je 0/9 za tri poena, završio utakmicu sa 10 poena uz 3/15 šut iz igre, delovalo je da sa takvim procentima šuta glavnog šutera Denvera, super tim Finiksa ima otvoren put ka brejku i preuzimanju prednosti domaćeg terena, ali se večeras desio Nikola Jokić i sve ostalo bila je istorija. Jokić je nosio na leđima svoj tim od početka do kraja, upisao monstruozni dabl dabl sa 39 poena, 16 skokova i 5 asistencija, i praktično sam pobedio Finiks, pošto je i treća zvezda tima, Majkl Porter Džunior večeras upisao svega 5 poena. Košarka jeste kolektivni sport, ali individualni kvalitet neretko ume da bude ključni faktor svake pobede, a teško je naći utakmicu ove sezone u kojoj je jedan čovek na terenu bio toliko moćan, da svoj tim kome praktično ništa ne ide, spase od super tima koji je večeras vodio tamdem Djurent-Buker. Velika pobeda u kojoj dva ključna igrača Denvera nosi pogodila trojku iz čak 11 pokušaja, a Jokić je uprkos svemu uspeo da svoj tim dovede do pobede sa 10 poena razlike. Ovo ne može da se izmisli, prosto Jokić prkosi zdravom razumu i bez preterivanja može se mirno konstatovati činjenica da jeste najbolji na svetu i da ovo što je on večeras uradio, niko na svetu ne može.

Filadelfija je ušla u meč sa Bostonom kao blagi autsajder pre svega zbog činjenice da nije igrao Džoel Embid, ali je večeras Džejms Harden podsetio na vremena kada je bio MVP i eksplodirao sa 45 poena za pobedu Siksersa rezultatom 119:115. Utakmica koja bi jako puno mogla da košta Boston, koji je dozvolio oslabljenom protivniku da mu preuzme prednost domaćeg terena već na početku plej of serije. Harden je pogodio ključnu trojku kojom je doveo svoj tim do prednosti od dva poena, Boston je promašio poslednji napad i na kraju je sa dva slobodna bacanja Filadelfija overila možda i ključnu pobedu ove serije, kojom je sav pozitivni momentum prešao na stranu tima koji je večeras po svim prognozama ovo morao da izgubi, ali nije, i sada je sav pritisak ovog sveta na Bostonu.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]