Home Košarka Bogdan dvocifren u tesnoj pobedi Atlante nad Orlandom, Dončić izbačen zbog svađe sa sudijama u porazu Dalasa od Minesote…(VIDEO)
Bogdan dvocifren u tesnoj pobedi Atlante nad Orlandom, Dončić izbačen zbog svađe sa sudijama u porazu Dalasa od Minesote…(VIDEO)
0

Bogdan dvocifren u tesnoj pobedi Atlante nad Orlandom, Dončić izbačen zbog svađe sa sudijama u porazu Dalasa od Minesote…(VIDEO)

0
0

Atlanta je u poslednji čas izbegla jedan od najvećih preokreta ove sezone i na kraju ipak uspela da savlada zahuktali tim Orlanda rezultatom 126:125. Dvocifrena prednost u finišu poslednje četvrtine, istopljena je nizom ekstremno sebičnih poseda oba All Star igrača Atlante, koji su potpuno neiznuđeno solirali i promašivali, praktično prosuli dobijenu utakmicu i na kraju spaseni sa linije slobodnih bacanja zbog nesmotrenog faula rukija Paola Bankera, koji je pored ovog ključnog faula koji je skrivio, na kraju i promašio šut sa pobedu. Bogdan je večeras imao košmarno šutersko veče, upisao je 10 šoena uz šut iz igre 4/12, dodao je 4 skoka i 2 asistencije, u samom finišu bukvalno nekoliko minuta nije mogao da dodirne loptu, pošto su Jang i Marej igrali sami za sebe i išli na solo prodore koji na kraju zamalo nisu koštali poraza. Ovom pobedom Atlante prekinut je impresivni niz od šest uzastopnih pobeda mladog tima Orlanda. Oklahoma je nastavila sa solidnim igrama i večeras je košem u poslednjoj sekundi pobedila Portland rezultatom 123:121 uz skromnu rolu Alekseja Pokuševskog koji je kao starter upisao 8 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

Dalas je nastavio sa posrtanjem, večeras su rutinski poraženi od tima Minesote rezultatom 116:106, a utakmicu je obeležila odluka sudija da zbog protesta budu isključeni i trener Dalasa Džejson Kid i Luka Dončić koji je očigledno opsovao sudiju koji ga je odmah isključio i tako zapečatio sudbinu Dalasa na ovoj utakmici. Dončić je imao loše šutersko veče, upisao je 19 poena uz mizerni 5/17 šut iz igre, a Dalas je nakon još,jednog poraza pao na deobu desetog i jedanaestog mesta Zapada sa 15 pobeda i 16 poraza. Sakramento Kingsi večeras su prosuli pobedu nad timom sa najmanje pobeda u NBA ligi, ekipom Šarlot Hornetsa, trener Kingsa Majk Braun večeras je ponovo eksperimentisao sa portugalskim centrom Kuetom kao alternativom sa klupe na poziciji centra umesto večeras sjajnog Sabonisa. U prvom poluvremenu sa Kuetom ba terenu Šarlot je napravio dvocifrenu prednost, u drugom poluvremenu je napravio seriju od 8:0 i te dve epizode na kraju su se ispostavile kao preskupe i Šarlot je upisao pobedu rezultatom 125:119. Kingsi su takođe šutirali slobodna bacanja svega 17/31, tako da je sjajna utakmica Foksa koji je večeras upisao 37 poena i Sabonisa koji je večeras upisao monstruozni dabl dabl sa 28 poena i 23 skoka, na kraju poništena pobedom Šarlota. Ovaj poraz dodatno zbunjuje ako se zna da na klupi Sakramenta sede dugogodišnji starter Rišoun Holms i nekadašnji četvrti šik na draftu Aleks Len, ali oba ova centra se iz potpuno neobjašnjivih razloga ne uvode u igru već duže vreme, a večeras je ova misterija plaćena potpuno nepotrebnim porazom.

U ostalim utakmicama večeri, Klivlend je savladao Jutu rezultatom 122:99, Filadlefija je nanela šesti uzastopni poraz ekipi Toronta rezultatom 104:101, dok je u derbiju začelja Zapada, ekipa San Antonija savladala Hjuston rezultatom 124:105. Milvoki je pobedio Nju Orleans rezultatom 128:119 i preuzeo mesto lidera Istoka, dok je Finiks ubedljivo pobedio oslabljene Lejkerse rezultatom 130:104.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]