Home Košarka Pokuševski solidan u pobedi Oklahome nad Minesotom, Sakramento rasturio oslabljene Kliperse…(VIDEO)
Pokuševski solidan u pobedi Oklahome nad Minesotom, Sakramento rasturio oslabljene Kliperse…(VIDEO)
0

Pokuševski solidan u pobedi Oklahome nad Minesotom, Sakramento rasturio oslabljene Kliperse…(VIDEO)

0
0

Oklahoma je pobedila Minesotu rezultatom 135: 128 i upisala desetu pobedu ove sezone, uz solidnu rolu Alekseja Pokuševskog, koji je kao starter, za nešto više od 20 minuta provedenih na terenu, upisao 12 poena, 8 skokova i asistenciju. Ekipa Minesote koja je formatirana kao ozbiljan super tim, sa tri All Star igrača i prošlogodišnjim rukijem godine, nastavlja sa promenjivom formom koja je daleko ispod očekivanja uoči ove NBA sezone. Još jedan tim sa sličnom iznenađujuće promenjivom formom, Dalas Maveriksi, večeras su pobedili Njujork u gostima rezultatom 121:100 uz 30 poena Luke Dončića i čak osam trojki Entonija Hardaveja Džuniora, koji je bio centralna figura ove pobede tima iz Teksasa. Golden stejt je nastavio sa povratkom na očekivani nivo pobeda u ovoj sezoni i rutinski je pobedio Hjuston rezultatom 120:101, tako da su nakon košmarnog starta, večeras upisali 13 pobeda uz 11 poraza.

Sakramento Kingsi nastavili su pohod ka plej ofu i večeras upisali ubedljivu pobedu nad oslabljenim timom Klipersa rezultatom 123:96. Klipersi su večeras igrali bez Kavaja Lenarda, Pola Džordža, Normana Pauela i Luka Kanarda, ali je još veći problem večeras bio katastrofalni šut ostatka tima u prvom poluvremenu, tako da su Klipersi završili prvo poluvreme sa evroligaškim učinkom od ukupno 38 postignutih poena. Sakramento Kingsi su već na poluvremenu stvorili ogromnu prednost, ukupno sedam dvocifrenih igrača u gostujućem timu rasporedili su i učinak i minutažu tako da što bezbolnije dočekaju sutrašnju back to back utakmicu protiv Čikaga, a najbolji učinak imali su Sabonis sa 24 poena i ruki Kigan Marej koji je postavio rekord karijere sa 23 poena, uz uz 7 skokova i asistenciju. Ovo je dvanaesta pobeda Sakramenta ove sezone, koji sada samostalno drži peto mesto Zapada, nakon više od četvrtine odigranih utakmica u regularnom delu sezone ima praktično savršeno zdravlje bez povreda bilo kog od ključnih igrača i za sada deluje kao tim sposoban da prekine 16 sezona dugi post bez igranja plej ofa.

U ostalim utakmicama večeri, Milvoki koji je igrao bez Janisa rutinski je savladao Šarlot rezultatom 105:96, Toronto je savladao Orlando rezultatom 121:108, dok je Anferni Simons večeras eksplodirao sa 45 postignutih poena i doneo pobedu Portlandu nad Jutom rezultatom 116:111.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]