Home Košarka Atlanta i Nju Orleans premoreni nakon plej in utakmica, dominacija Majamija i Finiksa na početku plej ofa…(VIDEO)
Atlanta i Nju Orleans premoreni nakon plej in utakmica, dominacija Majamija i Finiksa na početku plej ofa…(VIDEO)
0

Atlanta i Nju Orleans premoreni nakon plej in utakmica, dominacija Majamija i Finiksa na početku plej ofa…(VIDEO)

0
0

Atlanta je ubedljivo poražen od lidera Istoka Majamija rezultatom 115:91 u utakmici koja je pokazala ne samo razliku u kvalitetu, već pre svega ogromnu prednost u danima odmora koje je imala ekipa koja je ionako bila izraziti favorit ove plej of serije. Dve vezane utakmice u plej inu koje je Atlanta dobila, očigledno su ostavile ozbiljan umor za sobom, tako da je to jedino racionalno objašnjenje za činjenicu da su u ovoj utakmici Tre Jang i Bogdan Bogdanović ukupno šutirali iz igre 1/20, što predstavlja potpunu anomaliju kakva nije viđena ove sezone. Odmorni i silno motivisani tim Majamija brutalno je iskoristio ovaj umor i ubedljivom igrom došao do vođstva u plej of seriji. Sličan scenario gledali smo u meču između tima Nju Orleansa i Finiksa, koji je završen ubedljivom pobedom lidera NBA lige po broju pobeda, koji je imao ubedljivo najviše vremena za odmor, pošto je prvo mesto Zapada obezbedio čak osam utakmica pre kraja regularnog dela sezone. Odmorni Finiks ubedljivo je pobedio premoreni Nju Orleans rezultatom 110:99 i tako poveo u plej of seriji i najavio napad na prvu NBA titulu u istoriji franšize.  Nju Orleans je, poput Atlante, igrao dve teške utakmice u plej inu, i danak tome je bila vrlo dosadna utakmica u kojoj je ionako favorizovani Finiks, dominirao od početka do kraja.

 

Dve plej of serije koje obećavaju daleko više uzbuđenja i vrlo verovatno i punih sedam utakmica kako bi se dobio pobednik, odigrane su na Istoku. Bruklin je poražen od Bostona rezultatom 115:114 košem u poslednjoj sekundi Džejsona Tejtuma u utakmici koja je pokazala da će ova plej of serija biti pravi mali rat i neka vrsta finala pre finala Istočne konferencije. Tim Bruklina je zbog velikog broja povreda pao neprirodno nisko, u plej in zonu, i tako je došlo do ukrštanja sa timom Bostona koji je u finišu sezone ušao u vrhunsku formu i koji je ovom pobedom pokazao da će put favorizovanog super tima iz Njujorka do finala Istoka biti vrlo trnovit i neizvestan. Slična borba viđena je u okršaju između Milvokija i Čikaga, neizvesnost je trajala do samog kraja, ali je aktuelni NBA šampion uspeo da upiše tešku pobedu rezultatom 93:86. Ekipa Čikaga sa Vučevićem, Levinom i Derouzenon, pokazala je i na ovoj utakmici da će Milvoki morati da se ozbiljno pomuči kako bi ih eliminisao, a generalno deluje da će put do finala Istoka biti daleko teži nego put do Finala Zapada, što u ovoj ranoj fazi plej ofa, ukazuje na status Finiksa kao favorita za NBA prsten, naravno pod uslovom da ostanu zdravi i bez povreda ključnih igrača.

 

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *