Home Košarka Bjelica dokusurio Sakramento, Jokić dotukao Lejkerse, Pokuševski upisao tripl dabl u pobedi Oklahome nad Finiksom… (VIDEO)
Bjelica dokusurio Sakramento, Jokić dotukao Lejkerse, Pokuševski upisao tripl dabl u pobedi Oklahome nad Finiksom… (VIDEO)
0

Bjelica dokusurio Sakramento, Jokić dotukao Lejkerse, Pokuševski upisao tripl dabl u pobedi Oklahome nad Finiksom… (VIDEO)

0
0

Nemanja Bjelica odigrao je utakmicu sezone i simbolično dokusurio Sakramento koji je poražen od Golden stejta rezultatom 109:90 i matematički je eliminisan iz plej ina Zapada. San Antonio je pobedio Portland rezultaton 113:92 i tako napravio nedostižnu prednost. Sakramento je sada apsolutni rekorder NBA sa 16 uzastopnih sezona van plej ofa, a odluka vlasnika Sakramenta da smeni Vladu Divca sa mesta generalnog menadžera Sakramenta, ispostavila se kao potpuni fijasko, pošto drugu vezanu sezonu novi generalni menadžer Monte Mekner ne uspeva da unapredi bilo šta i tim tone ka potpunom rezultatskom rasulu i dnu Zapada. Tako je partija Bjelice koji je upisao 19 poena, 12 skokova i 6 asistencija simbolični završetak košmarnog ciklusa koji je počeo puštanjem Bogdana Bogdanovića da besplatno ode u Atlantu, nastavljen demontažom tima koji je bio nadomak osmog mesta Zapada u dve vezane sezone i kulminacija je usledila nakon sulude smene trenera Voltona nakon samo 17 odigranih utakmica što je praktično dovelo do potpunog raspada igre i nastavka crnog niza bez plej ofa koji traje od 2006.godine.

Denver je dotukao Lejkerse i pobedio rezultatom 129:118 uz još jednu impresivnu partiju Nikole Jokića koji je upisao 38 poena, 18 skokova i 6 asistencija. Ovim porazom Lejkersi se nalaze na ivici eliminacije iz plej ina Zapada, pošti sada zaostaju dve pobede za San Antoniom, četiri utakmice do kraja regularnog dela sezone. Dalas je pobedio Milvoki rezultatom 118:112 i nastavio poteru za Golden stejtom koji i dalje drži pobedu prednosti, dok je Minesota pobedila Hjuston rezultatom 139:132 i nastavila sa poterom za Denverom i Jutom koji drže poslednja dva mesta koja vode direktno u plej of Zapada. Klipersi su pobedili Nju Orleans rezultatom 119:110, Majami je potvrdio prvo mesto Istoka važnom pobedom nad Torontom rezultatom 114:109, dok je u utakmici otpisanih timova Detroit pobedio Indijanu rezultatom 121:117.

U ostalim utakmicama večeri, Aleksej Pokuševski je zablistao u pobedi Oklahome nad Finiksom rezultatom 117:96 i upisao tripl dabl sa 17 poena, 10 skokova i 12 asistencija. Finiks je obezbedio prvo mesto, tako da je odmarao nekoliko ključnih igrača pred plej of, a mladi tim Oklahome iskoristio je priliku i upisao ubedljivu pobedu. Njujork je pobedio Orlando rezultatom 118:88, Filadlefija je upisala veoma bitnu pobedu nad Klivlendom rezultatom 112:108, dok je Boston pobedio Vašington rezultatom 144:102.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *