Home Košarka Bjelica odličan u pobedi Golden Stejta nad Finiksom, desetkovana Atlanta izgubila od Njujorka (VIDEO)
Bjelica odličan u pobedi Golden Stejta nad Finiksom, desetkovana Atlanta izgubila od Njujorka (VIDEO)
0

Bjelica odličan u pobedi Golden Stejta nad Finiksom, desetkovana Atlanta izgubila od Njujorka (VIDEO)

0
0

Golden Stejt i Finiks igrali su za prvo mesto Zapada i status tima sa najboljim učinkom u NBA i ovaj veliki derbi dobili su gosti iz San Franciska rezultatom 116:107 uz odličnu epizodu Nemanje Bjelice, koji je upisao deset poena i po dva skoka i asistencije i sasvim solidno iskoristio minutažu koju je dobio u ovoj vrlo specijalnoj utakmici koju je gledala cela Amarika, kao deo Božićnog NBA maratona na nacionalnim TV mrežama u okviru koga je večeras odigrano ukupno pet utakmica. Ova dva tima malo ko je mogao pre početka ove sezone da predvidi kao dva najbolja po učinku u NBA, ali večerašnja utakmica sasvim je odgovarala nazivu derbija NBA lige i pravi mali rat između Stefa Karija i Krisa Pola, dobio je nabolji trojkaš u istoriji NBA i svom timu doneo pobedu u neizvesnoj završnici.

Desetkovana Atlanta bez Treja Janga i nekolicine ključnih igrača iz rostera, jedva je nekako skupila minimum igrača za ovu utakmicu, tako da je poraz od Njujorka rezultatom 101:87 sasvim očekivan. Do nedavno skrajnuti Kemba Voker upisao je tripl dabl i bio ključni igrač ove pobede Njujorka, dok je Bogdan Bogdanović večeras imao problem sa šutom, imao je 2/12 šut iz igre i malo šta mu je polazilo za rukom, tako da je ovaj meč završio sa osam poena, pet skokova i četiri asistencije uz koeficijent korisnosti minus 17. Kada jedan tim igra u toliko oslabljenom sastavu da jedva skupi minimum od osam igrača, pomalo je i besmisleno analizirati bilo šta, tako da je ovo period koji Atlanta očigledno mora da preživi što bezbolnije i nekako se vrati na normalni kolosek nakon oporavka dve trećine tima koji je trenutno u Kovid protokolu.

U ostalim utakmicama večeri, Milvoki je uspeo da se vrati nakon minus 19 poena razlike i pobedi Boston rezultatom 117:113 uz spektakularnu partiju Janisa Antetokunpa koji je upisao 36 poena i 12 skokova. Desetkovani Bruklin, koji je igrao bez Kevina Djurenta i jedva skupio minimum rostera neophodan za  odigravanje utakmice, uspeo je da pobedi Lejkerse rezultatom 122:115 i tako ih dodatno gurne u još veću rezultatsku dubiozu. Džejms Harden je odigrao vrlo bitnu ulogu u ovoj pobedi svog tima, koji je imao ogromnu prednost od preko 20 poena razlike na početku četvrte četvrtine, ali zbog skraćenog rostera, nije bio u stanju da tu prednost sačuva, ušlo se u potpuni egal u završnici i ključni momenat bila je spektakularna alej up asistencija Hardena za mladog Klekstona koja je slomila momentum Lejkersa i na kraju donela pobedu timu Bruklina. U poslednjoj utakmici večeri Juta je uz puno muke uspela da pobedi Dalas koji je ponovo igrao bez Luke Dončića, i tako ih  spusti u plej in zonu Zapada, iza Denvera, koji je nakon ovog poraza tima iz Teksasa ponovo šesti na Zapadu. Dalas je u mešanom sastavu pružio herojski otpor potpuno kompletnom timu Jute i na kraju je u tesnoj završnici ostao bez sreće, tako da je na kraju poražen rezultatom 120:116.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]

[an error occurred while processing the directive]
[an error occurred while processing the directive]