Home Fudbal UEFA poziva političare da spreče stvaranje Super lige velikih klubova
UEFA poziva političare da spreče stvaranje Super lige velikih klubova
1

UEFA poziva političare da spreče stvaranje Super lige velikih klubova

0
1

UEFA je reagovala saopštenjem na zvaničnu najavu formiranja Super lige velikih klubova i pored navijača, pozvala i političare da pomognu u nasilnom sprečavanju velikih klubova da izađu iz sistema UEFA.

“ UEFA i čelnici La Lige, Premijeršipa i Serije A su dobili informacije da pojedini engleski, španski i italijanski klubovi planiraju da objave početak zatvorenog takmičenja, takozvane Superlige. Ako bi se to dogodilo želimo jasno poručimo da će UEFA i ovi nacionalni savezi i lige, ali takođe i FIFA i svi naši članovi biti ujedinjeni u nastojanjima da stopiraju ovaj cinični projekat. Ovo je projekat koji se zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu solidarnost potrebna više nego ikad. Razmotrićemo sve mere koje su nam dostupne na svim nivoima, pravnim i sportskim, da sprečimo da se ovo takmičenje dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama i ne može biti drugačiji. Kao što je ranija najavila FIFA i šest konfederacija, pomenutim klubovima biće zabranjeno da igraju bilo koje domaće, evropsko ili svetsko takmičenje. Igračima ovih klubova može biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje reprezentacije. Zahvaljujemo se klubovima u drugim zemljama, posebno Francuskoj i Nemačkoj, koji su odbili da potpišu ovaj dokument za Superligu.

Pozivamo sve ljubitelje fudbala, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv ovog projekta koji je najavljen. Ovo uporno bavljenje isključivo zastupanjem sopstvenih interesa malog broja klubova traje predugo. Dosta je bilo s tim”, navodi se u saopštenju UEFA.

Comment(1)

 1. Pa sto se tice ovoga ja sam na strani UEFA-e.
  Razloga ima mnogo i otvara gomilu pitanja.
  Recimo sta ce biti pobednik tog takmicenja, da nece biti sampion evrope ?
  Sta cemo sa klubovima koji ne mogu da ucestvuju u tom zatvorenom takmicenju, oni sta ne mogu da budu sampioni evrope zato sto je to odlucio mali broj nekih nabedjenih klubova ?
  Da se ja pitam ja bi njih pustio da igraju to takmicenje ali bi zabranio svim igracima recimo iz Srbije/Evrope da mogu da igraju ili predju u bilo koji od tih klubova pa neka igraju sa igracima poniklim u tim klubovima ili neka kupuju po juznoj Americi i ostatku sveta pa neka se igraju.
  Opet sa druge strane UEFA mora da se pozabavi sa regularnoscu domacih takmicenja primer opet Srbija koja prednjaci u kriminalu i da reformise evropska takmicernja na taj nacin da u u evropskim takmicenjima mogu da igraju samo domaci igraci, tako bi se koliko toliko ujednacio kvalitet fudbala i fudbal kao sport bi postao mnogo znimljiviji.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published.