Home Košarka Sudije presudile kraj sezone Denvera, prestrogo isključenje Jokića šokiralo američku javnost (VIDEO)
Sudije presudile kraj sezone Denvera, prestrogo isključenje Jokića šokiralo američku javnost (VIDEO)
0

Sudije presudile kraj sezone Denvera, prestrogo isključenje Jokića šokiralo američku javnost (VIDEO)

0
0

Denver je neslavno završio sezonu porazom od Finiksa rezultatom 125:118 u utakmici koju je odlučila neshvatljiva odluka sudija da Jokiću dosude direktni isključujući Flagrant 2 faul u trećoj četvrtini. Jedan faul iz frustracije Jokića, koji je bio nezadovoljan zbog nedosuđenog faula na njemu, a koji je u najgorem slučaju mogao biti Flagrant 1 faul, prestrogo je pretvoren u isključujući faul, uz opšte zgražavanje najuticajnijih američkih sportskih analitičara.


Ova odluka jeste prelomila ovu utakmicu, ali generalno sa ovakvim timom Denver u ovoj seriji nije imao nikakvu šansu, večeras su odigrali možda i najbolju utakmicu u ovoj seriji, čak i bez Jokića bili u igri do kraja, ali svakome je jasno da bez Džamala Mareja Denver nije imao šansu u ovoj seriji i da sa ove distance deluje čudesno da je ovakav tim uopšte mogao da eliminiše Portland. Jokić je na svojim leđima nosio Denver u ovom plej ofu, ali je ekipa Finiksa bila suviše ozbiljan protivnik, Kris Pol je odigrao možda i najbolju plej of seriju svoje karijere, koju je večeras krunisao sa 37 poena, tako da je ovaj ishod na kraju bio potpuno zaslužen. Suđenje je pokvarilo utisak i generalno upropastilo ovu poslednju utakmicu, u kojoj je Nikola Jokić do isključenja imao 22 poena, 11 skokova i 4 asistencije, dok je ostatak tima Denvera pokazao želju i borbenost u finišu utakmice, ali se ipak na kraju pokazao bolni nedostatak kvaliteta velikog broja igrača u ovom rosteru Denvera i Finiks je rutinski priveo ovu utakmicu kraju i uspeo da dobije ovu seriju sa 4:0. Za srpsku košarku možda je i bolje da se ovo mučenje sa nedoraslim rezervistima Denvera prekine što pre, kako bi MVP Nikola Jokić mogao da ima razumno vreme za odmor i da svoj puni doprinos u dresu reprezentacije Srbije na Olimpijadi u Tokiju.

Povrede su postale glavni faktor u seriji Bruklina i Milvokija, tako da propuštena prilika da se pobedi indisponirani Milvoki u prethodnoj utakmici, nakon povrede Kajrija Irvinga u četvrtoj utakmici, postaje ozbiljan problem za tim Bruklina, koji se nalazi u ozbiljnim problemima. Milvoki je pobedio Bruklin rezultatom 107:96, izjednačio u seriji na 2:2 i sada ima veliku šansu da iskoristi odsustvo Hardena i Irvinga zbog povreda, i potpuno okrene ovu seriju. Milvoki je na ovoj utakmici iskoristio povredu Irvinga, koji je loše doskočio i gotovo izvesno završio ovu seriju zbog povrede zgloba, a najbolji u domaćem timu bili su Janis Antetokunpo sa 34 poena i 12 skokova, kao i Kris Midlton sa 19 poena. Kevin Djurent je dao sve od sebe da svoj tim održi u ovoj utakmici, ali njegovih 28 poena i 13 skokova bili su nedovoljni, pošto je jedini dvocifreni osim njega u timu Bruklina bio povređeni Kajri Irving sa 11 poena, svi ostali bili su ispod tog učinka, tako da je poraz večeras bio neminovan. Bruklin je imao sve u svojim rukama u trećoj utakmici, u kojoj je mogao da dođe do nedostižne prednosti od 3:0 u ovoj seriji, ali bi niz potpuno neobjašnjivih grešaka u finišu treće utakmice i fatalna odluka da nedorasli Brus Braun završava dva napada u poslednjih dvadeset sekundi,  mogli biti faktor koji će da sruši ovu sezonu Bruklina. Pitanje svih pitanja postaje koliko brzo se vraća Harden, ako taj povratak bude duži od samo pet dana, moglo bi biti kasno za Bruklin i Milvoki bi mogao vrlo lako ući u finale Istoka.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *