Home Fudbal Ivan Vukomanović: Šampionat Srbije je namešten i predstavlja apsurd koji ne postoji na svetu
Ivan Vukomanović: Šampionat Srbije je namešten i predstavlja apsurd koji ne postoji na svetu
3

Ivan Vukomanović: Šampionat Srbije je namešten i predstavlja apsurd koji ne postoji na svetu

0
3

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Bordoa i Antverpena Ivan Vukomanović, u intervjuu za dnevni list Danas, prokomentarisao je činjenicu da su Crvena zvezda i Partizan napravili paralelne serije od 17 uzastopnih pobeda u prvenstvu, što predstavlja jedinstveni slučaj u istoriji svetskog fudbala.

“To je jedan fudbalski apsurd. Ne postoji zemlja na svetu, bilo koji šampionat, gde drugoplasirani tim pobedi 17 utakmica za redom i ne smanji bodovnu prednost u odnosu na prvog. To stanje nije normalno i nije dobro čak ni za onog ko je prvi.” rekao je Vukomanović za dnevni list Danas i nastavio: “Ova liga ništa ne znači ni Zvezdi koja se prošeta kroz nju. Čak je kontraproduktivna jer ne može da joj posluži ni za pripreme za evropski meč. Ova liga je veoma loša proba zadovoljavanja svih mogućih prijatelja i drugara koji su hteli da se takmiče u njoj. Vi ste time razvodnili kvalitet, zna se da je pregršt utakmica namešteno, ne postoji kvalitetna infrastruktura, suđenje je loše, pa onda ne treba da se čudimo što nema ozbiljnog sponzora koji želi da uloži pare u takvu ligu. U ovakvoj ligi Zvezda i Partizan uopšte nemaju takmičarski ritam već su skoro sve utakmice, osim derbija, na nivou prijateljskih utakmica ili na nivou treninga. U takvom stanju stvari ni klub, ni ekipa, ni pojedinačno igrači nemaju šanse da napreduju. To se pogotovo odnosi na mlade igrače.

Vukomanović je takođe izneo svoju procenu da je Ling Long Super liga nameštena. “ Svi već znaju dole u Srbiji, pa čak i vrapci, da je liga nameštena. Kada sam sa Zvezdom odlazio u Nikšić mi smo na terenu jedva izvlačili „živu glavu“, a bili smo presrećni da uopšte pobedimo 1:0. Sećam se i gostovanja i u Prištini, Novom Pazaru, Kuli, Subotici… Uvek ste znali da ćete tamo jako teško da osvojite bodove jer u tim klubovima igra četiri ili pet vrhunskih majstora fudbala koji su u stanju da na domaćem terenu uz domaće navijače ostvare rezultat. Takvih utakmica više nema.”

 

Comment(3)

  1. Sve je to lepo sto je rekao samo opet u isti kos stavljaju ove sto osvajaju 4 titulu zaredom i nas koji smo unakazeni od strane sudija, fss-a, cele bre drzave.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published.